Xarxa d’Intercanvi de Coneixements i Serveis La Verneda-Sant Martí ( XICS )

La Xarxa d’Intercanvi de Coneixements i Serveis La Verneda-Sant Martí pretén ser un projecte humà que te com a objectiu impulsar les relacions entre veïns i veïnes del barri per que puguin ajudar-se entre ells sense cap interés econòmic i compartexin un ben tran preuat com es el temps.La iniciativa vol promoure l’ intercanvi gratuït de serveis entre persones fomentant l’ oportunitat de conèixer i confiar en els altres per tal de resoldre necessitats de la vida quotidiana, rebre formació…

La unitat d’ intercanvi és l’ hora. Cada persona ofereix uns serveis o activitats i, a canvi,  pot demanar serveis d’ altres socis i sòcies. Es dispondrà  d’ un talonari d’ hores que s’ utilitzarà en el moment que es faci servir el  temps a favor d’ un altra persona.

La XICS fa servir als propis usuaris com a gestors de la secretaria que centralitza la gestió d’ ofertes i demandes, posa en contacte a les persones, i controla l’ estat de saldo de les hores donades i rebudes.

Exemples de serveis que es poden intercanviar:

-Petites reparacions domèstiques

-Costura

-Assessorament informàtic

-Atenció a persones grans o infants

-Coneixements…

I totes les propostes que surgeixen dels mateixos socis i sòcies.

La XICS és una eina d’ inclusió social per als nouvinguts, potència l’ intercanvi generacional i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s