xarxa comunitària la verneda-sant martí

Posted: 21 Març 2012 in Uncategorized

La Xarxa d’Intercanvi neix amb voluntat d’engegar projectes de millora de la convivència veïnal just en un moment que creiem molt difícil i que no s’arreglarà de forma espontània. Cal introduir elements de canvi que beneficiïn a les persones.
El canvi tan sols és possible amb el moviment i estem convençuts de que ha arribat el moment de engegar projectes socials i de convivència basats en sistemes que han funcionat durant molts segles de forma eficient tant en l’aspecte de convivència entre les persones con d’aquestes amb el seu entorn natural.
Pot semblar que, en un món globalitzat, el projectes locals i veïnals no tenen importància i aixó pot ser cert per aquest “món” irreal que anomenem globalitzat, però cada persona viu en un lloc concret i la globalització positiva s’ha de entendre per apropar cultures i persones.
La nostra aposta és que si ens ajudem mútuament podem superar més fàcilment les necessitats i viure amb la satisfacció de pertànyer a una comunitat solidària en la que fem tot el que podem per millorar les coses
El nostre primer projecte és la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements i Serveis ( XICS ), en el que les persones ofereixen les seves habilitats, coneixements i sensibilitat personal a canvi de disposar de tots aquest el.lements quan els necessiti, amb la que l’única moneda és el temps i el temps de cadascun que nosaltres val el mateix.
De forma paral·lel.la es dona suport al Mercat d’Intercanvi de tot tipus d’objectes, que van desde la roba, electrodomèstics fins a joguines o qualsevol cosa que ens ha deixat de ser útil per tal de bescanviar-la per altres que necessitem o simplement ens agraden.
Darrere d’aquest dos projectes creiem que existeix un camp molt ampli d’activitats i iniciatives que poden ser útils per millorar la vida al barri sense necessitar un capital inicial i de continuïtat a nivell monetari, encara que sí de l’esforç de les persones.
Desprès de molts anys en els que la desil·lusió en la justícia i la bondat de les institucions públiques, està sortint molta gent amb noves idees per fer la vida de la gent normal més agradable i viable a més llarg termini, algunes de les propostes ens poden resultar mes simpàtiques o properes, però darrere de cada una d’elles trobem persones disposades a treballar per tal de poder sortir d’un carrer que s’ens presenta sense altra sortida que el sacrifici dels drets tant durament aconseguits durat molt anys.
La Xarxa Comunitària vol engegar projectes propis i donar el recolzament que sigui capaç de aglutinar en els projectes de d’altres associacions i grups que vulguin engegar iniciatives de solidaritat amb les persones i el medi ambient entès com espai en el que em de viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s